Fakta om dit elcykel batteri

Hvis du skal til at købe en el-cykel eller et nyt el-cykelbatteri, kan du på denne side blive klogere på netop el-cykelbatterier.

Få svar på spørgsmål om holdbarheden og anvendelse af et typisk el-cykelbatteri. Hvis du ikke finder den information, du leder efter her, er du velkommen til at kontakte os vedrørende yderligere information.

Besøg os - ring eller skriv

Holdbarheden af dit el-cykelbatteri

Siden de første moderne el-cykler kom på markedet, er der sket meget med de tilhørende batterier. Kort sagt er el-cykelbatteriets holdbarhed år for år blevet bedre, hvilket er en god for dig som el-cykelejer.

For holdbarheden af dit el-cykelbatteri er ganske relevant i forhold til de driftsomkostninger, som er forbundet med det at have en el-cykel. På trods af, at el-cykelbatterierne generelt er blevet bedre, vil du dog nok opleve, at du bliver nødt til at skifte batteri i el-cyklens levetid. Som alle andre dele af din el-cykel, er dit el-cykelbatteri nemlig en sliddel, og vil altså blive slidt med tiden.

 Husk, at vi hos Batterirep.dk kan undersøge dit el-cykelbatteri for kun 350 kr. 

I mange el-cykelbatterier er det lithium-ion celler, der benyttes. Vi vil også altid anbefale dig at købe en el-cykel med et lithiumbatteri, da denne batteritype er langt bedre end andre batterityper på markedet. Lithiumbatterier lader hurtigt op og kan også tåle at blive ladet op flere gange.

Anvendelse og opbevaring af dit elcykel batteri

Et lithiumbatteri til el-cykler er ganske følsømt. Dit el-cykelbatteri har derfor godt af at blive behandlet forsigtigt. En generel huskeregel er ALTID at tage dit el-cykelbatteri med dig, når du er færdig med cykelturen. På den måde beskytter du dit el-cykelbatteri bedst muligt.

Bare rolig: dit el-cykelbatteri kan godt tåle det danske vejr og overlever almindelig regn, sol og sne og frostvejr. Du kan også sagtens køre på din el-cykel om vinteren, da det danske klima ikke i større grad påvirker el-cyklens holdbarhed. Batteriet og motoren er beskyttet af en kapsel, som sørger for, at der ikke kommer vejsalt, sne og regn i el-cykelbatteriet og motoren.

Men som sagt: tag batteriet med dig efter brug og lad aldrig batteriet blive siddende på cyklen i bagende sol, frostvejr eller regnvejr. Når det begynder at blive koldere i vejret er det dog muligt, at du oplever, at din el-cykel ikke rækker så langt på en opladning. Det er dog helt normalt, og har intet med batteriets levetid eller kvalitet at gøre.

Hvis du ikke skal bruge dit el-cykelbatteri i længere tid,er den bedste opbevaringsløsning ved stuetemperatur og tørt. Det er vores klare anbefaling, at batteriet ved længere tids opbevaring er afladet til cirka 50-80 % kapacitet. Det har dit el-cykelbatteri det bedst med.

Der er derfor ikke nogen undskyldning for ikke at bruge din el-cykel i al slags vejr.

God cykeltur.